BTW verhoging 2012 en uw administratie

De consumenten en bedrijven zijn de dupe van de verhoging van het belastingtarief blijkt uit het nieuwe bezuinigingspakket. Deze verhoging zorgt ervoor dat de consumenten zwaar moeten bezuinigen. Het btw-tarief wordt verhoogd van 19% naar 21%. Dit zorgt ervoor dat de koopkracht van de consumenten afneemt met meer dan een procent. Deze bezuinigingsmaatregel is niet vriendelijk voor consumenten met een laag inkomen die nauwelijks kunnen sparen.

Factuurdatum en leverdatum

De btw verhoging zal vanaf 1 oktober een feit zijn, maar hoe gaan we dat administratief verwerken? Belangrijke gegevens zijn factuur- en leverdatum, met deze 2 dienen we rekening te houden in geval   van 19% of 21% in rekening brengen.
De leveringsdatum is in dit geval de bepalende factor en niet de factuurdatum. U kunt het oude tarief    van 19% nog gebruiken voor de goederen en diensten die u levert vóór 1 oktober 2012. Wanneer u uw goederen of diensten voor 1 oktober 2012 levert,
dan moet u 19% btw in rekening brengen, ook al factureert u na 30 september 2012.

Written by

Balans Boekhouden bespaart tijd. Ontstaan vanuit de simpele behoefte van ondernemers, zzp'ers en freelancers om hun administratie op een prettige en efficiënte wijze te doen. Wij houden voor u de nieuwe ontwikkelingen bij betreft fiscale en administratieve zaken.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message