Zelfstandigenaftrek 2014 gered

Het was wederom spannend tijdens de onderhandelingen in november 2013 omtrent het terugdringen van het begrotingstekort. De 2e kamer heeft besloten de zelfstandigenaftrek 2014 van maar liefst €7280,- te behouden. De 1e kamer dient dit voorstel nog te accorderen, vooralsnog ziet het ernaar uit dat de kamer dit zonder tegensputteren zal goedkeuren.

Wel wordt er hardop nagedacht over een “winstbox voor ondernemers” een speciaal vast laag belastingtarief voor ondernemers. Bij de invoering van die zogeheten winstbox komt de zelfstandigenaftrek te vervallen en komt vadertje staat ons op een andere manier tegemoet. Misschien iets voor boekjaar 2015, voorlopig hebben we nog niet van doen met de winstbox en kunnen we gewoon nog nieten van de zelfstandigenaftrek waar we recht op hebben!

Wanneer kom je in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek?

Wanneer je voldoet aan het urencriterium kom je in aanmerking voor de zelfstandigenaftrek. Het urencriterium houdt in dat je per boekjaar minimaal 1225 uren aan je onderneming moet besteden. Let er echter wel op dat de belastingdienst kan vragen om een bewijs van de geschreven uren dus houdt netjes je urenregistratie bij om problemen achteraf te voorkomen.

 

 

Written by

Balans Boekhouden bespaart tijd. Ontstaan vanuit de simpele behoefte van ondernemers, zzp'ers en freelancers om hun administratie op een prettige en efficiënte wijze te doen. Wij houden voor u de nieuwe ontwikkelingen bij betreft fiscale en administratieve zaken.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message